Kapcsolat

HIBABEJELENTŐ:     06-30/29-30-273
E-mail:                 msgazszerviz@gmail.com

NYITVA:  

HÉTFŐ-VASÁRNAP  6:00-20:00

">Debrecen és 80 km-es körzete

/

Megosztás

Hibás készülékek

                                                                                


                

Hibás gázkészülékek veszélyei

Minden gázkészülék veszélyes lehet ránk és a környezetünkre.

Az elhanyagolt nem karbantartott gázkészülékek,használata során nagyon könnyen bekövetkezhet a baj.

Évente ellenőríznünk kell a gázkészülékeinket,ha biztosra akarunk menni, és nem akarjuk kockáztatni családi és saját testi egészségünket. Érdemes minden fűtési szezon elött (kazán,konvektor,falifütő), és minden évben (tűzhely,vízmelegítő)ellenőriztetni szakemberrel.

Mielött egy gyártó forgalomba hozhatná gázkészülékét az Europai Unióban,többszintü biztonsági ellenőrzésen kell átjuttatniuk őket.

A gyártóknak részletes üzembehelyezési és használati útmutatókkal kell szolgálniuk nekünk. Viszont a gázkészülék karbantartása a mi felelőségünk.

A legfontosabb szabály,amit nekünk,gázkészülék tulajdonosoknak be kell tartanunk, az az,mindenféle beállítási munkát,szerelést,javítást,karbantartást,szervizelést stb. gázkészülék szerelő szakemberrel csináltassuk meg. Hiszen pár figyelmetlen mozdulat után máris bekövetkezhet a baj. (gázszivárgás,gázömlés,gázrobbanás,szén-monoxid visszaáramlás stb.)

Ha a gyújtóláng kicsi, vagy nem akar meg gyulladni

Leginkább tavasszal egyes fák virágzásakor fordul elő, hogy a levegőben úszó vattapamacsszerű termés bekerül a készülék vékony gyújtóláng csövébe, és az eldugul.
Hazai vízmelegítőnél, cirkónál ezt könnyű kiemelni, és levegővel átfújva a készülék máris működőképessé válik. Más a helyzet a gázkonvektorok gyújtóégőjével, aminek belső járatát a pók szokta beszőni. Itt már kényesebb alkatrészeket is találhatunk, tehát ne kísérletezzünk a szerkezet házilagos "felfedezésével".